A napokban egy meglehetősen szokatlan forrásból származó információ alapján tartóztattak le egy amerikai férfit az ottani hatóságok. A houstoni illetőségű személyt ugyanis a Google jelentette fel a rendőrségen, miután észrevette, hogy az a Gmail-ben, levelei között illegális tartalmú e-maileket tárol.

Legalábbis ezt állítja a helyi rendőrség képviselője, aki szerint a feljelentés a férfi ellen teljesen önkéntes módon érkezett a Google-tól, miután a keresőóriás valahogyan észrevette, hogy "egy gyereket 'kendőzetlen' módon ábrázoló" képek találhatók a szóban forgó férfi levelei között.

Azt, hogy a cég hogyan azonosította a törvény által tiltott képeket a korábban egy hasonló ügyben egyébként már elítélt férfi emailjei között, nem lehet tudni, mert a Google nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Bár adott esetben a hatóságok értesítését a képekről vélhetően az emberek többsége első hallásra helyesnek találja, de ha belegondol, hogy az ő emailjei is hasonló alapos vizsgálat és betekintés tárgyát képezhetik a Google levelezőszolgáltatásában, valószínűleg már kicsit árnyaltabban vélekedik felőle.

Ugyanakkor a dologban igazából nincs semmi új és meglepő, hiszen a Google már tavaly egyértelművé tette, hogy - legalábbis szerinte - a szolgáltatásait használó polgároknak "nem lehet legitim elvárásuk magánszférájuk tiszteletben tartása", azaz az, hogy például a cég ne olvasson bele leveleikbe.Néhány évvel korábban pedig a keresőóriás akkori vezetője, Eric Schmidt szó szerint azt mondta, hogy "senki ne csináljon semmi rosszat, és akkor nem lesz oka félni" attól, hogy azt pl. a Google valamilyen módon kideríti róla.

Forrás: pcforum.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 071 627 megtekintés

Videó: 48 299 898 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920663

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh