Egy felmérés szerint amerikai politikai elemzők elutasítják azt az ötletet, hogy az Egyesült Államok Kijevnek védekező fegyvereket szállítson.

Egy felmérés szerint huszonhét amerikai politikai elemzőből tizennyolc elítélte azt a kezdeményezést, hogy felfegyverezzék az ukrán katonai erőket, mert veszélyes és hiábavaló.

Keith Darden a School of International Service (SIS) Amerikai Egyetem docense Washingtonban megállapította, hogy az "egyeztetések Ukrajna felfegyverzéséről csak azt a tévhitet táplálják, hogy Ukrajna képes nyerni a csatatéren." Az elemző úgy látja, hogy a Minszk II megállapodás "a legjobb ajánlat" Ukrajna számára a végső megoldás elérésére a régóta tartó válságban.

Azonban ahelyett, hogy meggyőzze az ukrán hatóságokat, hogy hajtsák végre a szükséges alkotmányos reformokat, amelyek célja a hatalom decentralizációja és a rendszerben annak megszüntetése, hogy Kijev korrupt vezetői hatalmas összegeket lopjanak el az ukránok rovására, Washington Kijevet azzal az "alaptalan reménnyel" hitegeti, hogy az ukrán csapatok "jól finanszírozott és jól felfegyverzett proxy hadsereggé válhatnak az Oroszország és a Nyugat közötti harcban", hangsúlyozta az elemző.l

Azáltal, hogy védekező fegyvereket küldenek Ukrajnába, Washington nem erősíti, hanem aláássa a minszki megállapodások végrehajtását, és Ukrajna továbbra is a fegyveres fellépést fog szorgalmazni, azaz "a vérontást és a területért folyó harcot mindaddig, amíg ez napirenden van" figyelmeztetett Keith Darden.

John J. Mearsheimer, a Chicagoi Egyetem politológia professzora is felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajna felfegyverzése elkerülhetetlenül az erőszak fokozódásához fog vezetni. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok "transz-atlanti kapcsolatai" is veszélybe kerülnek, mivel az európaiak, főleg a németek hevesen tiltakoznak az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatás terve ellen.

Egy másik szakértő, Joshua R. Itzkowitz Shifrinson, aki egy fiatal tanársegéd a George Bush School of Government and Public Service at Texas A & M Egyetemen, felhívta figyelmet a "védekező fegyverek" kifejezése kapcsán arra a tényre, hogy ezeket a fegyvereket védekező és támadó műveletekhez egyaránt lehet használni. Kifejtette kétségeit arra vonatkozóan, hogy Washington valódi célja a védekezésben nyújtott segítség lenne. A szakértő megállapította, hogy a "védekezés támogatására" irányuló amerikai intézkedéseket Moszkva is aggályosnak tartaná, és valószínűleg nem úgy tekintene Washingtonra, mint ami a "védelemről gondoskodik."

Ugyanakkor a szakértő hangsúlyozta, hogy Kelet-Ukrajnában az emberek erősen motiváltak abban, hogy Kijev korlátozza a befolyását vagy teljesen hagyjon fel azzal. Joshua R. Itzkowitz Shifrinson kiemelte, hogy a katonai támogatás olaj a tűzre a jelenlegi ukrán konfliktusban, és Washington ezzel azt kockáztatja, hogy a helyzetet súlyosbítva tovább fokozódik a feszültség Oroszország és az Egyesült Államok között, ami egy veszélyes közvetlen ütközést generálhat.

A béketárgyalások véget vetnének az erőszaknak, hangsúlyozta a szakértő, miközben az Egyesült Államok "segítsége" csak súlyosbítja a problémát, arra ösztönözve az ukrán és az oroszbarát erőket, hogy "még keményebben és hosszabban harcoljanak."

Forrás: persiannews.vcp.ir / sputniknews.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 748 027 megtekintés

Videó: 48 951 163 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031852

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh