Törökország nem hajlandó lemondani azon tervéről, hogy folytassa a Szíriában élő kurdok elleni támadásokat: a török miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetést, melynek során arra figyelmeztetett, hogy egy újabb migrációs hullám, “több százezer menekült indulhat el, ha a kurd harcosok újabb offenzívát kezdenek.”

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap arról számolt be, hogy Törökország a fokozódó nemzetközi nyomás ellenére sem hajlandó lemondani azokról a tervekről, melyek során az észak-Szíriában élő kurdok ellen hajt végre támadásokat. Ahmet Davutoglu török kormányfő ezt egyértelműen kijelentette Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során, amiről a kancellária vasárnap közleményben beszámolt.

Davutoglu szerint Törökország annak okán szánta el magát ilyen lépésekre, hogy megelőzze a kurd szervezetek részéről készülő agressziót. Egyúttal arra is figyelmeztette a német kancellárt, hogy “több százezer menekült indulhat meg Európa felé” Szíriából, ha a kurd harcosok offenzívát kezdenek.

A német lap a telefonbeszélgetésben elhangzottakra reagálva kijelentette, hogy Erdogan kormánya Merkel utolsó reménye arra, hogy megoldja a migrációs válságot, emiatt a kancellár csendben kell tűrje a török vezető kontrollálhatatlan viselkedését.

Az Egyesült Államok és Franciaország felszólította Törökországot, hogy hagyjon fel az észak-szíriai területeken élő kurdok elleni támadásokkal, de ezeknek a felszólításoknak mindeddig nem volt következménye.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 210 484 megtekintés

Videó: 45 316 074 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6347126

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh