Donald Trump amerikai elnök további védővámok kivetésével fenyegette meg Kínát újabb 100 milliárd dollárt érő importárura.

A Fehér Ház csütörtöki, a késő esti órákban kiadott közleménye szerint az elnök elrendelte, hogy kormányzata állítsa össze azoknak a kínai árucikkeknek a listáját, amelyekre a pótlólagos védővámokat kivetik.   

A közleményben Donald Trump élesen bírálta a korábbi amerikai védővámok kivetésére adott kínai válaszlépéseket. Peking ugyanis bejelentette: arányos választ ad, hasonlóan szigorú vámintézkedéseket vezet be az Egyesült Államok ellen, és egyúttal beperli a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) is.   

Kína szerdán közzétette annak a több mint száz amerikai terméknek - köztük agrártermékeknek - a listáját, amelyekre várhatóan vámot vet ki.   

"Ahelyett, hogy változtatott volna a korábbi helytelen hozzáállásán, Kína úgy döntött, hogy ártani akar farmereinknek és termelőinknek" - hangoztatta a közleményben az amerikai elnök. Hozzátette: utasítást adott az agrárminiszternek, hogy dolgozzon ki az amerikai farmereket és az amerikai mezőgazdaság érdekeit védő tervet.   

Elemzők szerint ez arra utal, hogy Washington hosszú távú kereskedelmi harcra készül Pekinggel.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 757 megtekintés

Videó: 48 304 565 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921222

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh