Az Európai Unió és a NATO is üdvözölte a pénteken lezajlott Korea-közi csúcstalálkozót, amely mindkét nemzetközi szervezet szerint nagyon fontos első lépésnek számít.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár "biztatónak" nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai államfő találkozóját, ugyanakkor leszögezte, rengeteg munka vár még a felekre a válság rendezéséig.   

Hozzátette, mindaddig fenn kell tartani a nemzetközi szankciókat Phenjannal szemben, amíg valódi változás nem következik be a rezsim magatartásában.   

Közleményében Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kiemelte: a két Korea vezetői közötti találkozót lezáró közös nyilatkozat azt mutatja, hogy "minden nehézség ellenére igenis lehetséges a békekötés, valamint hogy a párbeszéd és a diplomácia a legjobb eszközei a legnehezebb problémák békés rendezésének".   

Mint írta, az Európai Unió kész támogatást nyújtani a Koreai-félsziget nukleáris leszereléséhez.   

A pénteken lezajlott Korea-közi csúcstalálkozó végeztével Kim Dzsong Un és Mun Dzse In hangsúlyozta, hogy együttes erőfeszítéssel idén hivatalosan is lezárják az 1950-53-as koreai háborút, az észak-koreai vezető pedig elkötelezettségét fejezte ki országa nukleáris programjának felszámolása és a félsziget teljes atommentesítése mellett.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 624 314 megtekintés

Videó: 34 714 589 megtekintés

Látogatók

Összesen5650894

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh