Mi a maga helyében nem bolygatnánk azt az ítélőtáblai döntést. Sőt! Örülnénk neki, hogy a bíróság nem vonta kétségbe a lényeget: azt, hogy ezek kölcsönszerződések-e egyáltalán. Mert nem azok. Beágyazott derivatívát tartalmazó hibrid pénzügyi "termékek". Olyasmik, melynek megkötésére a bankba besétáló gyanútlan ügyfélnek az akarata nem terjedt ki, tekintve, hogy nem is terjedhetett, mert életében nem hallott még ilyen instrumentumokról.

Ebből következően, ha lenne némi jogérzéke, már tudná, mi a bibi. A konszenzus hiányzik. Az egyező akaratnyilatkozat, mely nélkül szerződésről nem beszélhetünk.

Tájékoztatjuk, hogy jogállamban a pert vesztő fél végrehajtja a bíróság jogerős döntését, és nem kezd alaptalan fenyegetőzésekbe. Láthatóan teljesen el van szakadva a realitásoktól, nem tudja hol a határ. Ez már akkor látszott, amikor a "devizahitelezés" elterjedésének felelőseit a hitelközvetítőkben bírta megtalálni. Az is egy emlékezetes nyilatkozat volt. Persze tettekben is hasonlóan korrekt: nem felejtettük el azt a sajátos, piac alapú árazást, melyet Romániában produkált a személyi kölcsönök terén: fele annyiért, mint Magyarországon!

Felülvizsgálatot persze lehet kérni, ahhoz joga van. A felülvizsgálatnak a jogerős döntés végrehajtására viszont halasztó hatálya nincs. Ebből következően ajánljuk, hogy erőltesse meg magát, és kezdje el kiszámolgatni a Kásler Árpádnak, és az összes többi adósnak visszajáró összeget.

És még csak ne is remélje, hogy ezzel vége! Az emberek felvilágosítása megkezdődött. Ajánljuk figyelmébe pl. azt a május 11-i (sajtó)tájékoztatót, melyen a devizatőke-nyilvántartás konverzióiból képződött nyereségek rejtelmeiről lesz szó. Hiába van akármilyen politikai támogatása, vagy gazdasági ereje, ezek a dolgok el tudnak kopni, és el is kopnak. Viharos gyorsasággal találhatja magát abban a helyzetben, hogy a részvényesek számára már teher lesz a személye - értékelve közutálatot kiváltó nyilatkozatait, és annak piacvesztő hatását.

Budapest, 2012. május 7.

Hiteles Magyarok Fóruma

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 890 880 megtekintés

Videó: 49 064 212 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054637

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh