Közüzemi tartozások felhalmozódása esetén megoldást kínálhat a Családsegítő Szolgálat adósságkezelési szolgáltatása. Szoros együttműködés esetén az adósság 75%-át az állam fizeti ki.

A szolgáltatás célja, hogy a közüzemi tartozások miatt eladósodott háztartásokban élők lakhatási jogukat megőrizhessék, lerendezhessék eddigi hátralékukat, és tiszta lappal kezdhessék a következő időszakot. Ehhez nyújthat segítséget egy állami támogatás, illetve a Családsegítő Szolgálat tanácsadása.

Az adósságkezelő szolgáltatás három részből áll: egyrészt magából az adósságcsökkentési támogatásból, másrészt tanácsadásból (felmérés, lehetőségek keresése bevételnövelésre, kiadáscsökkentésre), harmadrészt, ha még nem vett igénybe ilyet – lakásfenntartási támogatás igényléséből.

A szolgáltatás bizonyos feltételekhez kötött. Lényeges elem a szociális rászorultság. Az egy főre jutó jövedelem a háztartásban nem haladhatja meg az 57 000 -, egyedül élők esetében a 85 500 Ft-ot az összeg.

További alapfeltétele a szolgáltatás igénybe vételének, hogy legalább 6 havi elmaradással, illetve összesen minimum 50 000,- Ft tartozással rendelkezzen a jelentkező.

Három hónapos előzetes együttműködés esetén, az adósság 25%-ának megtakarítása mellett (az önrész kifizetése részletekben is lehetséges), az állam kifizeti az adósság fennmaradó 75%-át.

Az adósságrendezés részleteiről a Családsegítő Szolgálat Adósságkezelési Irodájában (a régi SZTK épületben), ügyfélfogadási időben (hétfőn – kedden – szerdán, 8-12, 13-15 óráig) kérhetnek információt.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 896 633 megtekintés

Videó: 49 068 251 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055082

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh