Több mint négy kilométer hosszan építenek, illetve jelölnek ki kerékpárutakat Pécs nyugati városrészében egy európai uniós fejlesztés keretében - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata pénteken az MTI-vel.

A beruházás márciusban indul az előző városvezetés által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 2016-ban elnyert 308 millió forintos forrásból. A fejlesztést teljes egészében  támogatási  forrásból valósítják meg - írták a helyhatóság közleményében.  

A fejlesztéssel egy több éves problémát oldanak meg, a beruházásnak köszönhetően kerékpárral biztonságosan elérhetővé válik a Pécsi Tudományegyetem orvosi karától nyugatra elterülő városrész.  

Közölték: a beruházásnak köszönhetően nemcsak a nyugati városrész és a városközpont között jön létre kerékpáros kapcsolat, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és az közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.  

A nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan őszig csaknem egy kilométer hosszan és mintegy 160 millió forintos fejlesztés keretében a városi vízszolgáltató is kicseréli a föld mélyében futó vezetékeket.    

A munkálatok időleges lezárásokkal járnak a környéken, ezért a következő hónapokban a közlekedők türelmét kéri a helyhatóság - jelezték.

Forrás: MTI

Fotók: Bringazas.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 128 megtekintés

Videó: 48 286 427 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919426

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh