Baranya megyében hét, közöttük három pécsi helyszínen cserélhetők a lejáró okmányok június végéig szombaton és vasárnap is - közölte a Pécsi Járási Hivatal vezetője az M1 aktuális csatornán, vasárnap.

Csiki László a Baranya Megyei Kormányhivatal uránvárosi kormányablakánál emlékeztetett: június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.  

Mint mondta, cseréjük megkönnyítése érdekében van nyitva e hétvégétől az összes budapesti, valamint több mint 120 kijelölt vidéki kormányablak szombaton és vasárnap is.  

A Baranya megyében működő kormányablakok közül hétvégén nyitva álló hét egység - három pécsi, valamint a komlói, a mohácsi, a siklósi és a szigetvári - 8 és 14 óra között fogadja az ügyfeleket, azonban - hívta fel a figyelmet - a hétvégi napokon kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt, illetve június 30-ig meghosszabbított érvényességű személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.  

Közölte: az ügyfeleknek előzetes időpontfoglalásra nincs szükségük, azonban az meggyorsíthatja az ügyintézést.  

A Miniszterelnökség pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy e hétvégétől nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt.  

A közlés szerint online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt.  

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a lejárt forgalmi engedély miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.  

Azt javasolták, hogy indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán és jelezték azt is, hogy pünkösdvasárnapra és pünkösdhétfőre nem vonatkozik a rendkívüli nyitva tartási akció, azon a két napon nem fogadnak ügyfeleket a kijelölt hivatalok sem.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 637 252 megtekintés

Videó: 48 834 991 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7011254

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh