Egykori karnagyok, zenészek, zenetanárok, tanítványok, a fúvós zenét kedvelők együtt ünnepelték a Komlói Bányász Fúvószenekar 75 éves fennállását a színházteremben rendezett jubileumi koncerten.

Jubileumi koncerttel ünnepelte a 75 éves fennállását a Komlói Bányász Fúvószenekar.

A rendezvényen Seregné Deák Róza, az EFAMI intézményvezetője a kivetítőn megjelenő felvételek segítségével elevenítette fel a zenekar sikerekben gazdag történetét.

A megye egykor legjobb fúvószenekara, az ország legjobb bányászzenekara két alkalommal is „Aranylant Diplomát” vehetett át elismerésül, és a számtalan nemzetközi siker mellett, még azt is elmondhatják magukról, hogy együtt zenélhettek Jandó Jenő zongoraművésszel. A zenekar történetének legnagyobb sikerét az 1985-ös év hozta meg, ekkor nyerte el a „Kiemelt Aranydiplomát” és viselhette a koncert-fúvószenekari címet.

A jubileumi ünnepségen köszöntőt mondott Polics József polgármester. Véleménye szerint, a zenekar attól vált naggyá, hogy hitt magában, s tagjai tették a dolgukat a nehéz időszakban is. Megalakulásukat a bányának köszönhették, de a bánya bezárását követően is mindig fenn tudtak maradni, találtak olyan vezetőket, tagokat, karnagyokat, akik szívügyüknek tekintették ezt a műfajt.

A jubileumi koncerten tolmácsolták a zenekarnak Jakab Józsefné, a József Attila Könyvtár Muzeális Gyűjteménye egykori vezetője és Várnai Ferenc pécsi zeneszerző, zenepedagógus jókívánságait.

A közel másfél órás műsorban repertoárjának legnagyobb sikereit – a klasszikustól a modernig – villantotta fel a zenekar, hol a regnáló Keserű Árpád, hol Gyurkó István, hol pedig Németh Tamás egykori karnagyok közreműködésével.

A koncert zárásakor emléklapokat, okleveleket adtak át a zenekar karnagyainak, egykori és ma is aktív tagjainak, köztük az együttes doyenjének, a zenekarhoz 1942-től hűséges Steinerbrunner Józsefnek.

A jubileumi rendezvényen az elismerő oklevelek, emléklapok mellett, természetesen torta is dukált a legszebb napjait idéző zenekarnak.

A koncert kísérőprogramjában, a színházterem előcsarnokában a zenekar történetét bemutató kiállítást tekinthetnek meg az ünneplők.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 673 398 megtekintés

Videó: 48 882 146 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7019815

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh