Huszonhat keresztény vonatkozású emlékhelyet újít fel októberig a Mecsekerdő Zrt. működési területén.

Az erdőgazdaság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a felújításokat a Mecsek Egyesülettel és a Pécsi Egyházmegyével közösen végzik, részben a Földművelésügyi Minisztérium által biztosított forrásból.

Fa- és kőkereszteket, forrásokat, emlékműveket állítanak helyre, az egykori települések templomai helyén haranglábakat és emléktáblákat helyeznek el, emlékezve a jeles elődökre és az elmúlt századokból fennmaradt történetekre - tették hozzá.

A munkálatok a fellelhető dokumentumok - köztük fényképek, leírások - alapján a korabeli formához illeszkedve, ugyanakkor modern technológiák és anyagok felhasználásával, időtálló megoldásokkal zajlanak. Jelezték: eddig a Hosszúheténynél található Mária-kút és a felsőkövesdi harangláb újult meg a projekt keretében, amelynek ünnepélyes zárását októberben tartják a sasrét-pusztai Mária-szobor avatásával. Egyúttal rendezik az emlékhelyek környezetét is, azok a kirándulók, turisták számára könnyebben megközelíthetővé válnak. A helyszíneken táblák ismertetik majd az adott emlékhely történetét.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 831 389 megtekintés

Videó: 49 011 550 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041990

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh