Sikerült az 56 órás rekordkísérlet, Pongó nagyot alakított. Vasárnap este a fáradtságtól bódultan még ő méltatta szurkolóit, akik végig mellette álltak, ha kellett hajnali négykor énekeltek neki.

Már 12 évvel ezelőtt felmerült a rekordkísérlet ötlete Lassan Zoltánban. Aztán a tervből valóság lett: 35 év konditermi gyakorlattal a háta mögött másfél éve folyamatosan napi 8-10 órát tölt az edzőteremben. A nagy napra engedélyezett táplálék kiegészítőkkel, edzéstervvel és ami a legfontosabb, lelkes szurkológárdával készült. A megmérettetés előtt elmondta, fel van készülve rá, hogy bármi közbe jöhet: egy rándulás, ficam, hőemelkedés, rosszullét. Szerencsére nem így történt. „A becsület, a tisztesség a legfontosabb” - fogalmazott Pongó a verseny előtt.

Sebestyén István a Magyar rekordok regisztrátora szerint Zoli a legnehezebb kísérletre vállalkozott. Ennél az egyéni, folyamatos edzésnél lehetőség van alternatív szabályokra, az 55/5-ös szabály szerint 55 perc edzés után pihenhet öt percet. Ekkor lehet étkezni, tisztálkodni is. A gyakorlatok intenzitása nincs megadva, lényeg a folyamatosság.

Pongó tehát bekerül a Magyar rekordok könyvébe, ettől kezdve a kérvényezés után a Guinness is elismeri a teljesítményét. Bízunk benne, hogy sokan felkapták a fejüket erre a kísérletre, és belevágnak a rendszeres edzésbe.

Fotók: Tenkes Fitness Komló

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 913 879 megtekintés

Videó: 49 079 567 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056607

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh