A Google prototípus telefonja képes 3D-ben feltérképezni a közvetlen környezetét.

A sci-fi irodalomból és filmekből ismert intelligens robotok kifejlesztése során az egyik komoly problémát jelenleg a belső tereken való navigáció jelenti, azonban az iparban immáron érdekeltséggel rendelkező Google fejébe vette ennek megoldását. A vállalat tegnap lerántotta a leplet a Project Tango kezdeményezéséről, amely végső célja egy olyan szenzortömb kifejlesztése, amely képes precízen feltérképezni a térbeli valóságot, valós időben követni a benne történő mozgásokat.

A Project Tango során létrejött hardvert a könnyű tesztelhetőség kedvéért egy okostelefonba építették be a keresőcég munkatársai, az egyedi szenzorokkal felturbózott készülék másodpercenként bő negyedmilliárd mérést végez. A technika potenciális felhasználási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt: a robotika mellett például játékok készítésére is kiválónak tűnik, de éppen ha egy bútorbolt 3D-s modelleket adna ki a portékáiról, akkor a választást megkönnyítendő előzetesen be lehetne vele helyezni a bútordarabokat a lakásba.

Jó hír lehet az érdeklődő cégek és intézmények számára, hogy a Project Tango prototípus mobiljából első körben olyan 200 darabot hajlandó kiosztogatni a Google, már meglévő felhasználási ötletekkel a kezdeményezés weboldalán lehet pályázni egy készülékre.

Forrás: pcworld.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 090 715 megtekintés

Videó: 48 319 925 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923489

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh