Az energiaipar átalakításához, fenntarthatóbbá tételéhez elengedhetetlen, hogy jobban bevonják a folyamatba a felhasználókat - vélekedtek szakértők Párizsban egy angol nyelvű tanácskozáson csütörtökön.

A fenntartható energiagazdálkodás jövőjével, fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó The Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát hetedszerre rendezik meg, a kétnapos programnak idén a francia főváros ad otthont.   

Az esemény pártfogója az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működő InnoEnergy, a tanácskozás célja a zöldenergetika térhódításának segítése Európa-szerte.   

A szervezők közölték, hogy negyven országból több mint nyolcszáz küldött jelezte a részvételét, akik között a startupok, a pénzügyi csoportok, valamint az energiaipar képviselői ugyanúgy megtalálhatóak, mint döntéshozók és a szabályozói környezet kialakítói. Az innovációkat bemutatók jellemzően befektetőket keresnek a technológiáikhoz.   

A találkozó legfontosabb kérdése idén az, hogy miként biztosítható vagy gyorsítható fel Európában az áttérés a fenntartható energiagazdálkodásra a társadalom erőteljesebb bevonásával.   

Az eseményen százötven élvonalbeli technológiát, befektetési lehetőséget mutatnak be, köztük magyar fejlesztést is.   

Csütörtöki köszöntőjében Diego Pavía, az InnoEnergy vezérigazgatója azt hangoztatta, hogy a TBB nagy lehetőségeket kínál: ezerhatszáz találkozó várható fejlesztéseket prezentáló startupokban dolgozók és iparági képviselők között.   

Diego Pavía szerint az "energiaátállás" sikeréhez kulcsfontosságú a technológiai újítás és a szabályozás, de legalább ennyire lényeges a kreativitás és a sokszínűség, valamint a fogyasztók szerepének elismerése.   

Elena Bou, az InnoEnergy innovációs igazgatója azt mondta, jó helyszínt választottak a konferenciának, mert London után Párizs a második legnagyobb innovációs központ Európában, ráadásul az újítások száma növekvő tendenciát mutat a francia fővárosban.   

Ő is úgy vélekedett, hogy ha nem teszik "emberibbé az energiaátállást", akkor az nem történik meg.   

Figyelembe kell venni az energiaipart formáló makrotrendeket, így a dekarbonizációt, a decentralizációt, a digitalizációt, valamint az elektrifikációt. Az embereknek, a fogyasztóknak új képességeket kell kifejleszteniük a változás érdekében - jelentette ki Elena Bou.   

Az innovációs igazgató ismertette az InnoEnergy egy kutatásának eredményeit is. Azt mondta, úgy találták, hogy nincsenek lényegi különbségek a férfi és a női sikeres energiaipari vállalkozók között, és hasonlóképpen a földrajzi helyzet sem számít. A férfiak ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a nők, és bár az egyes nemzetiségeknek vannak apróbb saját jellemvonásaik, nagy vonalakban mindannyian ugyanúgy viselkednek az üzleti életben.   

A fontos ismérvek között említette Elena Bou a teljesítményorientált szemléletet, a kockázatvállalási hajlandóságot, valamint a csapatmunka előtérbe helyezését.   

A 2010-ben alapított InnoEnergy a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztések pártfogója Európában. A szervezet anyagilag támogatja az innovációt, a tantermektől egészen a vásárlókig.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 342 megtekintés

Videó: 48 286 749 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919458

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh