Az Európai Bizottság több hónapos előzetes vizsgálat alapján azzal vádolja az amerikai információtechnológiai óriáscéget, az Apple-t, hogy visszaélt erőfölényével az iOS-eszközökön használt mobiltárcák piacán.

A brüsszeli testület sajtóközleménye szerint az Apple korlátozza a versenyt azáltal, hogy meggátolja a hozzáférést az érintés nélküli fizetésekhez használt szabványos technológiákhoz.  A bizottság a többi között azzal is vádolja a céget, hogy saját alkalmazása, az Apple Pay javára megakadályozza a fejlesztőket abban, hogy készülékein hozzáférjenek a szükséges hardverekhez és szoftverekhez.   

Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos azt mondta, hogy "vannak arra utaló jelek, hogy az Apple korlátozta a harmadik felek hozzáférését a kulcsfontosságú technológiákhoz, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az Apple készülékein versenyképes mobiltárca-megoldásokat fejlesszenek ki." Elmondta továbbá, hogy hivatalos kifogásközlést küldtek a nagyvállalatnak az ügyben.   

A kifogásközlés az uniós trösztellenes szabályok feltételezett megsértésére irányuló bizottsági vizsgálatok első hivatalos lépése. A címzettek megvizsgálhatják az előzetes vizsgálati aktában szereplő dokumentumokat, írásban válaszolhatnak, és szóbeli meghallgatást kérhetnek ügyükben. A trösztellenes vizsgálat lezárására nincs jogi határidő.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 345 megtekintés

Videó: 47 973 575 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887989

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh