Az Egyesült Államok bővíti a perzsa-öbölben tartózkodó hajói és repülőgépei csoportját, miközben Teherán az olajszállítás főútvonala egyik szakaszát jelentő Hormuzi tengeri szoros elzárásával fenyegetőzik.

A Daily Telegraph lap mai számában olvasható, hogy a Pentagon közzétette: az akár 900 katonai személy szállítására alkalmas Ponce deszanthajót irányítja az öbölbe. Azonkívül duplájára (nyolcra) emeli a térségbe vezényelt aknakereső hajók számát, azonkívül F-22-es lopakodó vadászgépeket és F-15C harci repülőgépeket.

Eközben Irán az amerikai bázisok megsemmisítésére és Izrael elleni támadásra készül:

A ballisztikus rakéták tegnapi kísérleti indítását követően Teherán szerdán azzal fenyegette meg az Egyesült Államokat, hogy ha támadás érné, meg fogja semmisíteni az USA összes közel-keleti katonai bázisait, valamint csapást fog mérni Izraelre.

Az Iszlám Forradalom Őrei légierőinek parancsnoka, Amir Ali Hadzsizade kijelentette, hogy az Egyesült Államok és Izrael bázisai „könnyű célpontot” képeznek az iráni rakéták számára. A leghatalmasabbak hatótávolsága eléri a 2 ezer kilométert.

Iráni katonák kedden több rakétatípust próbáltak ki. Egyeseknek a hatótávolsága lehetővé teszi izraeli célpontok kilövését.

Forrás: ruvr.ru

Kapcsolódó blog bejegyzés:

Alacsony volt az olajár – Újra dübörögnek a harci dobok

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 716 780 megtekintés

Videó: 48 928 510 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027727

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh