Irán szellemi vezetője, Hamenei ajatollah először fordulat a lakossághoz azzal a felhívással, hogy készüljön fel a háborúra és világ végére. Erről szólt az iráni honpolgárokhoz intézett legutóbbi üzenete. Hamenei arra szólította fel a hívőket, hogy várják meg Mahdi imám eljövetelét. A síiták hite szerint az imám a világ végén jön el, hogy megmentse a világot és iszlám világrendet teremtsen.

Hamenei kijelentette, hogy napjainkban az irániak kötelessége „felkészülni a nagy vezér eljövetelére”. „Allah vezetésével és az Ő láthatatlan segedelmével el fogjuk érni, hogy az iszlám civilizáció uralja a világporondot. Ez a mi sorsunk” – mondta az ajatollah.

A közelmúltban az iráni médiák jelentették, hogy a hatóságok „Az utolsó hat hónap” c. röplapot terjesztettek a katonaság körében, arra ösztönözve a katonákat, hogy készüljenek fel az imám eljövetelére és a nukleáris hatalmat megsokszorozó Nyugattal való szembenállásra.

Egy korábbi hír szerint Irán meg fogja vámolni a Hormuzi-tengerszoroson közlekedő hajókat:

Az iráni parlamenti képviselők csoportja törvényjavaslatot nyújtott be, amelyik vám bevezetését irányozza elő „bizonyos országok hajóinak’” áthaladásáért a Hormuzi-szoroson. Az Shargh iráni lap a javaslat egyik szerzője szavait idézi: „Egyes hajók a térség stabilitása és biztonsága fenntartásának leple alatt használják a szorost, a valóságban pedig súlyos kárt okoznak a környezetnek”. A lap azonban nem nevezi meg pontosan, mely országokra vonatkozik majd az új vám.

Az iráni parlament egyben azt a törvényjavaslatot is meg fogja vitatni, amelynek értelmében be lesz tiltva a Hormuzi-szoroson áthajózás olyan országok tartályhajói számára, amelyek az Iránnal szembeni szankciókat támogatják.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 321 591 megtekintés

Videó: 45 407 607 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6370394

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh