A kezelhetetlen gazdasági válság komoly megszorításokra kényszeríti az amerikai kormányt. A Pentagon március 1-én lépteti hatályba azt a rendelkezést, amely 26 milliárd dollárral csökkenti az éves költségvetést, amit már évek óta nyirbálnak.

Megdöbbentő, hogy a hadsereg ebben az évben 450 000 katona elbocsájtását hajtja végre. 300 ezret elbocsájtanak, a többit pedig felfüggesztik (fizetetlen szabadság nem belátható időtartamra), és akit lehet, nyugdíjaznak.

Az előirányzott csökkentés mellett - mely a teljes védelmi szférát érinti - további 15 milliárddal csökkentik a szárazföldi hadsereg költségvetését, 11 milliárddal a tengerészetét, és 7 milliárddal az új hajók építése lesz rövidebb. A US Navy felé már jelezték, hogy a fizetéseket azonnali hatállyal 20 százalékkal csökkentik.

A demokrata kormány tervei szerint további 46 milliárd csökkentést akar elérni 2013-ban. Mitt Romney, a republikánusok korábbi elnökjelöltje kifejtette, hogy nem hajtható végre ekkora csökkentés, hiszen így is kevés erős hajó áll rendelkezésére, és 1917 óta most a leggyengébb az amerikai flotta. A további leépítések veszélyeztetik az ország biztonságát. Obama közölte, nincs pénz, ez van.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 984 megtekintés

Videó: 48 291 766 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919952

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh