Az amerikai kormány törvényben tette tilossá a NASA-nak és az igazságügyi minisztériumának a kínai gyártók IT-termékeinek a megvásárlását. Minderre azért volt szükség, mert kémkedéstől és cybertámadásoktól tartanak. Mindez egy szisztematikus támadássorozatot követ, amelyben a kínai kormány állítólag amerikai üzletekre utazott.

Az érintett szervezeteknek kerülniük kell az olyan termékeket, amelyeket Kína gyártott vagy szerelt össze, akkor is, ha csak leányvállalatról van szó. A vásárlásra csak azután kerülhet sor, ha a kormánytól jóváhagyást kaptak a szervezetek. Az adatok szerint nagyjából 129 milliárd dollárnyi felszerelést importálnak egyébként Kínából Amerikába.

A kínai külügyminisztérium szóvivője szerint egyébként a törvény csak kifogásként használja az internetes biztonság kérdését arra, hogy diszkriminálja a kínai cégeket. Szerintük a két ország bizalmi kapcsolatát is rontja a szabályozás, és a gazdasági kapcsolatot is gyengíti.

2012. végén egyébként már azt tanácsolták az amerikai vállalatoknak, hogy biztonsági kockázat miatt ne üzleteljenek a Huawei és a ZTE cégeivel.

Forrás: techcorner.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 855 megtekintés

Videó: 48 304 622 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921226

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh