Benjámin Netanjahu miniszterelnök az Izrael elleni bojkott lehetőségét ostorozta a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió vasárnap.

Netanjahu erkölcstelennek és igazságtalannak minősítette az Izrael elleni bojkottkísérleteket, amelyek "nem érik el céljukat".

"Először is az a következményük, hogy a palesztinok csökönyösen ragaszkodnak álláspontjukhoz, így távolabbra kerül a béke. Másodszor semmilyen nyomás hatására nem fogok lemondani Izrael alapvető érdekeiről, különösen a polgárok biztonságáról" - fogalmazott.

A kormányfő arra reagált, hogy John Kerry, a palesztin–izraeli béketárgyalásokon közvetítő amerikai külügyminiszter szombaton a müncheni biztonsági konferencián tarthatatlannak és illuzórikusnak nevezte a jelenlegi palesztin-izraeli helyzetet, és az Izrael ellen kilátásba helyezett bojkottok veszélyeire figyelmeztetett.

Korábban Juvál Steinic, a stratégiai ügyek minisztere azt mondta, hogy sértőek és elfogadhatatlanok John Kerry amerikai külügyminiszter azon szavai, hogy növeli az Izrael elleni nemzetközi bojkott kockázatát a palesztin-izraeli válságban kialakult helyzet.

Steinic a kormány ülésének kezdetén kijelentette: "nem lehet elvárni Izraeltől, hogy tárgyaljon, miközben pisztolyt szegeznek a fejéhez".

Jeruzsálem az utóbbi öt évben mintegy ötvenmillió dollárt (több mint 11 milliárd forintot) fizetett a megszállt területeken dolgozó exportőröknek, hogy kárpótolja őket az Európai Unióban rájuk kivetett magasabb vámokért - áll a katonai rádió honlapján.

Jair Lapid pénzügyminiszter múlt héten bejelentette, hogy ha a békefolyamat nem lesz sikeres, akkor az uniós gazdasági bojkottok várhatóan évi húszmilliárd sékeles (1200 milliárd forint) kárt okozhatnak Izraelnek, és azonnali hatállyal 9800 ember veszítheti el munkáját.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 218 megtekintés

Videó: 48 296 589 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920330

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh