Az USA helyettes védelmi minisztere szerint muszáj lenne újfajta kiber-, önjáró- és atomfegyvereket fejleszteni, hogy az USA és szövetségesei fenn tudják tartani haditechnikai előnyüket. A 2016-os költségvetés tervében kiemelten támogatják majd a nukleáris fegyverek, a kiberfegyverek, a harcászati űreszközök, újfajta szenzorok, sugárhajtóművek, valamint a vezető nélküli tengeralattjárók fejlesztését.

Az USA helyettes védelmi minisztere, Robert Work szerdán a Center of New American Security konferenciáján arról beszélt, hogy a NATO-nak muszáj folyamatosan egyre innovatívabb fegyvereket fejlesztenie, ha meg akarja tartani vezető pozícióját a haditechnika terén Kínával, Oroszországgal, valamint a többi riválisnak tekinthető állammal szemben – olvasható a Reuters weboldalán.

Work nem beszélt a részletekről, azonban annyit elárult, hogy a 2016-os költségvetés tervében kiemelten támogatják majd a nukleáris fegyverek, a kiberfegyverek, a harcászati űreszközök, újfajta szenzorok, sugárhajtóművek, valamint a vezető nélküli tengeralattjárók fejlesztését. Ezen kívül tervezik még a nagy energiájú lézerfegyverek továbbfejlesztését, valamint a sci-fibe illő, rail gun technológia hadrendbe állítását is.

A helyettes védelmi miniszter külön kiemelte, hogy a robotikával, valamint az önjáró technológiákkal kapcsolatos fejlesztések folyamán valószínűleg kiemelt szerepet fognak kapni a külsős, civil tech-cégek.

Forrás: hvg.hu / reuters.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 56 681 270 megtekintés

Videó: 33 658 838 megtekintés

Látogatók

Összesen5589174

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh