A Safe Harbour 2 megállapodás elfogadása mellett elsősorban Németország és Franciaország lobbizik.

Az Európai Unió Bírósága nemrég érvénytelennek nyilvánította az Európai Bizottság azon határozatát, amely megállapítja, hogy az USA megfelelő védelmi szintet biztosít a továbbított személyes adatok számára. Max Schrems, a Facebookot beperelő fiatalember - érthető módon - üdvözölte a döntést és azt remélte, hogy ez egy mérföldkő lesz az online magánszféra védelme felé vezető úton. Most Németország és Franciaország képviselői jelezték, hogy minél előbb megkötnék az Amerikai Egyesült Államokkal az új megállapodást.

Vera Jourova, az Európai Unió igazságügyi biztosa közölte, hogy már le is folytatta az első megbeszéléseket az amerikai féllel és novemberben Washingtonba fog utazni. A cél ugyanis a tárgyalások minél gyorsabb lezárása. "Hiszem, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak is gazdasági érdeke, hogy viszonylag gyorsan újratárgyaljuk ezt a dolgot" - jelentette ki Heiko Maas német igazságügyi miniszter. A politikus találkozott az európai uniós kollégáival Luxemburgban és azt nyilatkozta, hogy egy olyan egyezményt kell kötni, amely lehetővé teszi az Európa és az USA közötti adatcserét.

Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter is azt emelte ki, hogy ebben a kérdésben gyorsan kell dönteni, mert nem akarják azt kockáztatni, hogy egyrészt jogi vákuum alakuljon ki, másrészt azt sem lehet, hogy ne legyen adatvédelem. Franciaország álláspontja az volt, hogy a Safe Harbour megállapodást amúgy is át kellett volna dolgozni, hogy biztosítsák a megfelelő adatvédelmi színvonalat.

Günther Oettinger, az Európai Unió digitális területért és társadalomért felelős biztosa szintén azt hangsúlyozta, hogy Brüsszel a Safe Harbour gyors pótlásában reménykedik. Ez lenne a legjobb, pont a sok közepes vállalkozásnak is, amelyek most bizonytalanok.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 745 857 megtekintés

Videó: 48 950 010 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031635

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh