Nagyszabású kerékpártúrára készül Szinyákovics Béla komlói amatőr hosszútáv kerékpáros. A három hónapos feszített tempójú út célja Lappföld, Rovaniemi, a Mikulás lakóhelye. Szinyákovics Béla meghívót ad át a Télapónak, hogy látogasson el városunkba.

Május végén indul egyedül kerékpárral Európán át a 61 éves Szinyákovics Béla napi 100 kilométereket tekerve a távoli Finnországba. Embert próbáló terveiről teljes nyugalommal beszél, szerinte, ha lelkileg és fizikailag felkészül az ember, nem lesz gond. Ő már gondolatban úton van, ez a vállalkozás köti le minden idejét. Bízik felkészültségében, erejében.

Az 8000 kilométeres út során egy váltás ruhát, sátrat, biciklifelszerelést tud magával vinni, és legfeljebb két-háromnapi élelmet, vizet. Az elhagyatottabb északi területeken a legnagyobb kihívás a víz utánpótlása lesz, de bízik az emberek segítőkészségében. Már többször bejárta Európát, sőt Afrikában is járt, és mindenhol szíves útbaigazítással találkozott. Az emberek érdeklődőek, mikor megtudják, mekkora távolságokra vállalkozik, pénzzel, ajándékokkal segítik céljai elérésében.

Ezt az utat a komlói gyerekekért vállalja, nem mindennapi útja során a Lappföldi Mikulásnak ad át meghívólevelet, hogy a komlói gyerekek is találkozhassanak az igazi Mikulással.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 361 megtekintés

Videó: 48 286 785 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919468

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh