Egy finn politikus azt javasolja, hogy minden segélyben részesülő állampolgárba ültessenek műholdas nyomkövetésre alkalmas chipet, miután kiderült, hogy egyesek azután is részesültek segélyben, hogy elhagyták az országot és csatlakoztak az Iszlám Állam terrorszervezethez.

Pasi Maenranta, a jobboldali Finns Party (Finnek Pártja) tagja azt javasolja, hogy ültessenek műholddal követhető chipet minden olyan segélyben részesülő állampolgárba, aki elhagyja Finnországot.

A javaslat azután született, hogy a finn médiában hírek jelentek meg arról, hogy a segélyeket azután is folyósították, miután egyesek csatlakoztak az Iszlám Állam erőihez Szíriában és Irakban. Maenranta szerint a javaslat nem vet fel adatvédelmi aggályokat, mert a Facebook és hasonló szolgáltatások és technológiák már eleve mindenkit követnek.

„Meg kell változtatni a törvényt: Ahhoz, hogy a Kela [a társadalombiztosítási szolgáltató] folyósítson valakinek, tudnia kell az illető pontos tartózkodási helyét, ami műholdas nyomkövetéssel egy személyi kód alapján valósulhat meg. Az is lehetséges, hogy mindenkibe, aki számára a Kela pénzt folyósít, chipet ültessünk, ha külföldre megy,” - írta Maenranta saját Facebook oldalán.

A svéd média szintén írt a témáról, hozzátéve, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánók gyakran vesznek fel személyi kölcsönt, mielőtt útnak indulnának, mert minél több pénzt visz valaki magával, annál magasabb pozíciót kaphat a szervezetben.

A politikus, aki Rauma helyi önkormányzatának is tagja, hozzátette, hogy a beültetés önkéntes alapon működne, de a megtagadók nem részesülhetének több támogatásban. A chipet szerinte használhatnák eltűnt személyek azonosítására is.

Maenranta egy későbbi interjúban elmondta, hogy egy elektromos karperec is alkalmas lehet a célra, bár amennyiben a chip megsérülne, az illető elveszítené a segélyt. A politikus megismételte, hogy nem lát adatvédelmi problémát a megoldásban: „Már most is követnek bennünket a telefonunk vagy Google és Facebook posztjaink segítségével. Nem hiszem, hogy a megchippelés olyan komoly dolog lenne.”

A Finns Party, ami „Igaz finnek” néven is ismert, a jelenleg hatalmon lévő kormánykoalíció része. A párt az EU szkeptikusok közé tartozik, kritikus a migránsokkal és menekültstátuszért folyamodókkal szemben és azt szorgalmazza, hogy több forrást különítsenek el az állami költségvetésből a finn állampolgárok számára.

Forrás: idokjelei.hu / sputniknews.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 279 megtekintés

Videó: 48 301 553 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920863

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh